1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Evenimente CCTNoutati Facultate

Depunerea jurământului la Facultatea de Teologie Ortodoxă – 2022

By iunie 28, 2022 No Comments

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului peste 100 absolvenţi ai programelor de licenţă şi de master de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au depus luni, 27 iunie, jurământul de fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă.

Ceremonia depunerii jurământului a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu de un sobor de preoţi şi diaconi condus de decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Daniel Buda, alături de care s-au aflat cadre didactice universitare. La Sfânta Liturghie a participat şi IPS Mitropolit Laurenţiu, fiind prezenţi familiile, rudele şi apropiaţii absolvenţilor, precum şi toţi cei care au venit să participe la un moment de bucurie duhovnicească şi ţinută academică.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de părintele profesor Ioan I. Ică jr, care a accentuat caracterul încă nedeplin al parcursului intelectual pe care s-au angajat tinerii teologi, chemaţi la o continuă desăvârşire pe parcursul întregii vieţi.

În cuvântul de binecuvântare şi de felicitare, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat caracterul voluntar al angajamentului pe care absolvenţii urmează să îl facă şi i-a îndemnat să devină slujitori autentici ai Cuvântului dumnezeiesc în comunităţile în care vor trăi.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele decan Daniel Buda a rostit un cuvânt de felicitare către absolvenţii promoţiei 2022, evidenţiind efortul comun realizat de corpul profesoral şi de studenţi pentru a depăşi cei doi ani în care cursurile au fost desfăşurate aproape exclusiv online, fapt care a ilustrat capacitatea Facultăţii de a se adapta rapid la situaţiile excepţionale care se pot ivi pe parcurs.

A urmat apoi ceremonia depunerii jurământului de credinţă şi fidelitate pentru cei peste 100 de absolvenţi ai programului de licenţă în Teologie Pastorală şi ai programelor de masterat.

Administrația

melbet скачать