1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Scoala DoctoralaSimpozioane Scoala Doctorala

Simpozionul semestrial al şcolii doctorale de la Sibiu – 22 noiembrie 2012. Criza morală, discutată de doctoranzii în teologie

By martie 27, 2014 No Comments

22 noiembrie 2012

Şcoala doctorală a Facultăţii de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a organizat un simpozion intitulat „Răspunsuri ortodoxe la criza morală a societăţii”. A doua întâlnire de acest gen, cu caracter semetrial, din anul universitar în curs, a avut loc joi, 22 noiembrie.

Simpozionul s-a bucurat de participarea numeroasă a doctoranzilor, o bună parte dintre aceştia pregătind şi referate de specialitate. Tema întâlnirii a fost abordată din perspectiva mai multor discipline teologice. Peste 20 de referate au fost susţinute, ocazie pentru doctoranzi de a-şi prezenta stadiul cercetării academice individuale, de a dezbate problemele actuale din viaţa Bisericii şi de a trasa, împreună cu profesorii îndrumători, noi direcţii pastoral-misionare.

Întâlnirea doctoranzilor a debutat cu un Te Deum oficiat în capela facultăţii de doi dintre preoţii doctoranzi, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi a profesorilor îndrumători.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a binecuvântat pe doctoranzi şi profesori şi i-a îndemnat pe tinerii cercetători să aprofundeze lucrurile studiate şi să dea dovadă de seriozitate în munca lor.

„Doctoranzii aduc cinste facultăţii noastre şi îi apreciem foarte mult pentru activitatea desfăşurată. Şcoala doctorală contribuie mult la prestigiul Facultăţii de Teologie de la Sibiu şi ne îndreptăm în mod serios atenţia asupra acesteia”, a spus IPS Laurenţiu.

Periodicul şcolii doctorale

Au urmat lucrările simpozionului, la care au fost susţinute referatele pregătite de doctoranzi. Subiectele abordate au fost discutate intens de cei prezenţi, iar profesorii au adus completări la cele expuse şi sugestii la modul în care aceste referate pot fi completate sau modificate înainte de a fi publicate.

La această întâlnire a fost lansat şi primul număr al periodicului şcolii doctorale de la Facultatea de Teologie din Sibiu, intitulat „Studia Doctoralia Andreiana”, lucrare ce adună referatele doctoranzilor de la simpozionul din semestrul trecut. Periodicul apare la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului şi reflectă activitatea academică a şcolii doctorale.

„Munca este făcută exclusiv de doctoranzi, iar noi le dăm binecuvântarea şi îi supraveghem pentru a face o muncă de calitate şi pentru a se ridica la cerinţele pe care le presupune cercetarea ştiinţifică”, ne-a spus pr. prof. dr. Aurel Pavel, decanul facultăţii sibiene.

Administrația

melbet скачать