1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Scoala DoctoralaSimpozioane Scoala Doctorala

Simpozionul doctoranzilor teologi de la Sibiu – 28 Iunie 2013

By martie 27, 2014 No Comments

Şcoala Doctorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu a organizat ieri, 27 iunie, Simpozionul „Teologie şi spiritualitate în epoca Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“. La simpozion a fost lansat şi al doilea număr al publicaţiei Studia Doctoralia Andreiana, apărută sub egida Centrului de Cercetare al facultăţii sibiene.

Cel de-al treilea simpozion organizat de doctoranzii Facultăţii de Teologie din Sibiu a fost închinat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, omagiaţi în acest an în Patriarhia Română, la 1700 de ani de la Edictul de la Mediolanum, prin care creştinismul a devenit religie tolerată.

Simpozionul doctoranzilor a devenit deja o tradiţie la Sibiu, întrucât în fiecare semestru este organizată o manifestare academică de acest fel, cu sprijinul profesorilor îndrumători şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Simpozionul semestrial are ca scop prezentarea preocupărilor de cercetare teologică a studenţilor de la Şcoala Doctorală din Sibiu, iar fiecare ediţie abordează o anumită temă de actualitate în teologia românească.

Manifestările au început în capela facultăţii, unde un sobor de preoţi condus pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, a oficiat un Te Deum şi a binecuvântat întâlnirea doctoranzilor. La finalul slujbei religioase, pr. prof. univ. dr. Pavel le-a urat bun- venit doctoranzilor şi a exprimat dorinţa corpului profesoral ca simpozionul să reflecte activitatea şi interesul tinerilor cercetători pentru teologia contemporană.

Revista doctorală

Lucrările elaborate de doctoranzi au fost prezentate apoi în Sala Multimedia, în prezenţa mai multor profesori îndrumători. Referatele au abordat diferite aspecte ale vieţii bisericeşti din timpul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cum ar fi „Anul 313 în comunităţile monahale din Egipt“, „Constantin şi creştinii din Persia“, „Devoţiunea marianică – formă de legitimare a autorităţii imperiale“ sau „Sfânta Elena: misiune şi filantropie la începutul libertăţii creştinismului“.

Cu această ocazie, a fost lansat şi al doilea număr al publicaţiei Şcolii Doctorale de la Facultatea de Teologie din Sibiu. Revista „Studia Doctoralia Andreiana“ adună 16 referate susţinute la Simpozionul „Răspunsuri ortodoxe la criza morală a societăţii“, organizat de doctoranzii teologi pe 22 noiembrie 2012.

„Activitatea doctoranzilor de la facultatea noastră se reflectă şi în aceste evenimente. Profesorii îndrumători au acum posibilitatea să asculte referatele elaborate de doctoranzi şi să evalueze stadiul cercetării. La aceste întâlniri, pe lângă subiectele discutate, doctoranzii primesc de la profesorii lor şi ultimele îndrumări legate de tema de cercetare şi de elaborarea tezei de doctorat“, a spus pr. decan Aurel Pavel. Lucrările susţinute ieri la Sibiu vor fi publicate în numărul viitor al revistei doctorale. De asemenea, s-a stabilit ca următorul Simpozion semestrial să fie dedicat părintelui Dumitru Stăniloae.

Administrația

melbet скачать