1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Scoala DoctoralaSimpozioane Scoala Doctorala

Provocări în teologia contemporană. Primul simpozion al doctoranzilor de la Sibiu – 14 iunie 2012

By martie 26, 2014 No Comments

Simpozionul a fost precedat de o slujbă de mulţumire, oficiată de un sobor de preoţi în capela facultăţii sibiene, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Întâlnirea în premieră a doctoranzilor de la Sibiu a fost salutată de IPS Mitropolit Laurenţiu, care i-a îndemnat la maximă seriozitate în munca lor de cercetare.

„O cercetare ştiinţifică are o valoare deosebită şi este un act de înaltă pregătire teologică şi de un devotament total. Cercetătorul trebuie să fie implicat în lucrarea sa, pe care trebuie să o realizeze în profunzime, nu doar la suprafaţă. Toate se fac sub îndrumarea profesorilor, de la care învăţaţi foarte mult. După ce veţi primi titlul de doctor în teologie, sperăm că veţi continua lucrarea de cercetare”, a subliniat IPS Mitropolit Laurenţiu.

Au urmat lucrările simpozionului, la care fiecare doctorand a prezentat un referat din perspectiva disciplinei teologice în care îşi aprofundează cercetarea ştiinţifică. Din prezidiu au făcut parte profesorii îndrumători de la facultatea sibiană: pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul facultăţii, alături de profesor de misiologie şi ecumenism, arhid. prof. univ. dr. Ioan Ică jr, profesor de spiritualitate ortodoxă, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, profesor de istoria Bisericii Universale, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc, profesor de Noul Testament, şi pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian, profesor de muzică. La o parte dintre lucrări a participat şi IPS Mitropolit Laurenţiu, profesor şi îndrumător de doctorat pe teologie liturgică.

Întâlniri semestriale

Cei 25 de doctoranzi au abordat diverse subiecte de actualitate, cum ar fi răspândirea Islamului în Europa, relaţiile dintre Biserica Anglicană şi Biserica Ortodoxă, cântarea în biserică, rugăciunea, spovedania şi împărtăşania, secte neo-protestante sau temeiurile teologice pentru ecologie. Majoritatea referatelor au fost însoţite de discuţii, comentarii, întrebări şi critici, încât simpozionul s-a dovedit a fi o manifestare de înaltă ţinută academică.

„Prezentările au fost interesante şi au abordat diferite subiecte de teologie, arătând şi preocupările de cercetare ale doctoranzilor noştri. În acelaşi timp, profesorii îndrumători au contribuit la acest simpozion prin sfaturile oferite fiecărui doctorand şi completările la cele prezentate. Ne-a bucurat interesul doctoranzilor noştri pentru această întâlnire, organizată în premieră la Sibiu, şi considerăm că a fost o reuşită”, ne-a spus părintele decan Aurel Pavel.

La final, s-a hotărât ca în fiecare semestru şcoala doctorală de la Sibiu să organizeze un astfel de simpozion, la care doctoranzii să aibă posibilitatea să-şi prezinte şi stadiul tezelor de doctorat. Următoarea manifestare va avea loc în luna noiembrie din acest an.

Administrația

melbet скачать