1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Lucrări Științifice

Zilele Şaguniene 2021: sesiune de comunicări ştiinţifice la Facultatea de Teologie din Sibiu

By decembrie 3, 2021 No Comments

Manifestările „Zilele Şaguniene 2021” au continuat vineri, 26 noiembrie, cu o sesiune de comunicări ştiinţifice organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Sesiunea de comunicări a avut loc în mediul online, din cauza restricţiilor impuse în această perioadă de pandemie, şi a fost condusă de decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda.

Au fost prezenţi la manifestarea din mediul online cadre didactice de la facultatea sibiană, membri ai administraţiei eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului, doctoranzi, studenţi şi invitaţi.

În cadrul sesiunii, au fost prezentate mai multe referate, cu o tematică diversă şi de interes pentru teologia contemporană. Astfel, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și asist. univ. dr. Dragoș Boicu au susţinut comunicarea intitulată „Despre controversata chestiune a donatismului”, iar pr. conf. univ. dr. Constantin Valer Necula a prezentat referatul numit „Preocupări în cercetarea catehetică și omiletică sibiană 2020-2021: realizări și perspective”.

Sesiunea de comunicări a continuat cu prezentarea prof. univ. dr. Paul Brusanowski intitulată „Situația canonică și juridică a Bisericii Greco-Catolice din Transilvania și Ungaria”. Mai apoi, lect. univ. dr. Ciprian Iulian Toroczkai a vorbit despre „Ortodoxia românească din Spania. Configurație canonică și provocări pastoral-misionare astăzi”, iar pr. conf. univ. dr. Nicolae Moşoiu a prezentat comunicarea „Considerații cu privire la termenii hristologiei pauline și la critica feminista a limbajului despre Dumnezeu”.

În ultima parte a sesiunii, pr. dr. Radu Gârbacea a susţinut prezentarea „The Homily In transfigurationem Domini (BHGn 1980a): A Compilation Using Proclus of Constantinople”, iar pr. prof. univ. dr. Daniel Buda a prezentat comunicarea intitulată „Elemente de teologie a istoriei în H.E. a lui Eusebiu de Cezarea”.

Zilele Şaguniene vor continua la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu cu un colocviu al masteranzilor şi doctoranzilor instituţiei, eveniment care va avea loc sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 9.00, tot în mediul online.

Text şi imagine: Costin Chesnoiu

Administrația

melbet скачать