1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
ActualitateȘtiri și Evenimente

Teze de doctorat, susținute la Facultatea de Teologie din Sibiu

By octombrie 11, 2018 No Comments

Două teze de doctorat au fost susținute public joi, 11 octombrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Susținerea publică a avut loc în Sala „Spiridon Cândea” a instituției de învățământ teologic, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Prima teză de doctorat a fost intitulată „Publicistica bisericească din Germania și România sub regimul comunist (1945-1989). O analiză comparată. Context istoric, cadru tematic, libertăți și îngrădiri”. Lucrarea a fost elaborată de Alexandru Dragoș Dădîrlat, sub îndrumarea științifică a pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Comisia de evaluare a acestei teze de doctorat a fost prezidată de prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și formată din pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, pr. prof. univ. dr. Ioan Vasile Leb de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoa și conf. univ. dr. Lucian Grozea de la Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comisia de evaluare a apreciat eforturile candidatului de a compara cantitativ și calitativ publicistica din Germania și România sub perioada comunistă, de a prezenta principalele direcții tematice și provocările întâmpinate în publicare, precum și perspectivele de cercetare deschise de această teză de doctorat cu o temă care nu a mai fost tratată în teologia românească.

Teologie și misiune

A doua teză de doctorat susținută în aceeași zi a fost intitulată „Migrația anglo-saxonă în Imperiul Bizantin în secolul al XI-lea: implicații politice și considerații religioase”. Lucrarea a fost elaborată de Petruț Ciprian Terciu, sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr. În comisia de evaluare s-au aflat, pe lângă coordonatorul științific al lucrării, pr. prof. univ. dr. Ioan Vasile Leb, arhid. prof. univ. dr. Ioan Ică Jr. de la facultatea sibiană și pr. prof. univ. dr. Emanoil Băbuș de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Eforturile candidatului de a face cunoscute aspecte noi din istoria Imperiului Bizantin cu referire la implicațiile acestora în teologia răsăriteană au fost apreciate de comisia de evaluare.

După susținerea publică a celor două teze a urmat ceremonia acordării titlului de doctor în Teologie. Ceremonia a avut în prima parte depunerea jurământului de credință și de fidelitate față de Biserica Ortodoxă, cei doi făgăduind în fața lui Dumnezeu că vor contribui neîncetat la dezvoltarea teologiei ortodoxe românești și a vieții duhovnicești din comunitățile din care fac parte. Cei doi candidați au primit calificativul „Foarte Bine” și au fost declarați public doctori în Teologie.

Administrația

melbet скачать