1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
ActualitateȘtiri și Evenimente

Teză de doctorat dedicată Arhiereului Pavel Șerpe susținută la Facultatea de Teologie din Sibiu

By octombrie 18, 2018 No Comments

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc joi, 18 octombrie, susținerea publică a tezei de doctorat „Biserica Ortodoxă în timpul regimului comunist. Studiu de caz: Arhiereul Pavel Șerpe” elaborată de pr. Ioan Șarpe, în prezent paroh la Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Londra.

Teza de doctorat a fost coordonată de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Comisia de evaluare a fost prezidată de pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și formată din pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, pr. prof. univ. dr. Emanoil Băbuş de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și prof. univ. dr. Paul Brusanowski de la facultatea gazdă.

Teza de doctorat a fost apreciată de comisie pentru abordarea acestei teme deosebit de importantă pentru teologia românească și viața Bisericii, mai ales prin studiul de caz despre Arhierul Pavel Șerpe, „unul dintre episcopii cei mai puţini cunoscuţi ai Bisericii Ortodoxe Române – care prin slujirea sa smerită, dar mai ales prin poziţiile deţinute în cadrul Seminarului monahal de la Neamţ şi al Centrului de îndrumare pastoral-misionară a avut un impact deosebit asupra clerului şi a construit şi întreţinut contacte cu oficialităţi ale celorlalte confesiuni creştine care s-au aflat în vizită la Mănăstirea Curtea de Argeş”, după cum precizează părintele candidat, Ioan Șarpe.

După depunerea jurământului de credință, părintele Ioan Șarpe a fost declarat doctor în Teologie și în felul acesta se scrie o nouă pagină din Istoria Bisericii Universale iar Teologia românească și universală se îmbogățește cu o nouă lucrare ce deschide noi direcții de cercetare pentru viitorii doctoranzi.

Administrația

melbet скачать