1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
ActualitateAnunțuri StudențiMaking MissionSimpozioane Scoala DoctoralaȘtiri și Evenimente

Simpozion internațional la Sibiu despre misiunea în mediul rural

By noiembrie 7, 2019 No Comments

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu găzduiește în perioada 6-7 noiembrie a opta ediție a Simpozionului internațional „A face misiune după modelul lui Hristos”. Tema dezbaterilor ediției din acest an a simpozionului de la Sibiu este „Misiunea în mediul rural în istorie și astăzi”.

Simpozionul a devenit o tradiție la Sibiu și este deja unul dintre evenimentele academice de marcă din mediul universitar românesc. În fiecare an vin la Sibiu, în prestigioasa Facultate de Teologie care continuă tradiția de peste 235 de ani de învățământ teologic sibian, profesori și teologi de la universități din Statele Unite ale Americii, Europa sau Asia. Anul acesta sunt prezenți la Sibiu 30 de participanți de la universități din Germania, Elveția, Statele Unite al Americii, Liban, Franța, Ucraina, Marea Britanie și România.

Lucrările simpozionului au început marți, 6 noiembrie, la Facultatea de Teologie din Sibiu. Înainte de prezentarea primelor comunicări științifice, invitații s-au rugat împreună în capela instituției, unde vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă și prodecanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, au oficiat un Te Deum, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul le-a urat bun-venit oaspeților și a subliniat în cuvântul său importanța unei astfel de teme pentru misiunea actuală a Bisericii.

„Ne îndreptăm atenția spre misiunea și pastorația din satele noastre. Trecând peste problemele sociale și materiale de aici observăm o ușurință în a lucra cu credincioșii din acest mediu. Ei nu au prea multe cunoștințe dogmatice, dar cunosc un singur lucru: că există Dumnezeu și că se întâlnesc cu El la fiecare liturghie și la fiecare Sfântă Împărtășanie. Ei știu că, intrând în biserică, intră în cer și de aceea, în simplitatea lor trăiesc momentele liturgice mult mai profund decât cei din alte medii care încearcă să facă speculații pentru momentele respective ”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Misiune și pastorație în sate

Dintre referatele prezentate în cadrul simpozionului amintim: „Spiritual care for the eldery. Reflection tracks inspired by a research project in the canton of Vaud, Switzerland” (prof. dr. Pierre-Yves Brandt, Universitatea din Lausanne-Elveția), „Peasantry, Noetic Consciousness and Grace: Rural Theology and the Ethos of Christian Mission” (prof. dr. Sergey Trostyanskiy, Universitatea din Columbia, New York), „Mission unter den Slawen in nördlichen Deutschland” (prof. dr. Andreas Müller, Universitatea din Kiel-Germania), „Jesus with the two disciples on the Road to Emmaus: A Pattern for Rural Mission” (prof. Nicolas Abou Mrad, Paris-Franța), „Relationship between city and village: Ukrainian perspective (prof. dr. Sergii Bortnyk, Academia Teologică din Kiev, Ucraina)”, „Challenges and Prospects  of Rural Mission: The Story of  the Presbyterian Church of India, Myzoram Sinod” (Lal Dingluaia, Universitatea din Nottingham, Marea Britanie) și „Making Mission in a Remoted Parish: Tyre” (arhimandrite prof. dr. Jack Khalil, Universitaeta din Balamand-Liban).

Administrația

melbet скачать