1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
ActualitateȘtiri și Evenimente

Mesaj de felicitare adresat noului decan al Institutului Sfântul Ioan Damaschin din Balamand, Liban

By septembrie 30, 2020 No Comments

Decanul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”  din Sibiu, Pr. Conf. Dr. Habil. Daniel BUDA,  a trimis un mesaj de felicitare Preacuviosului Arhim. Prof. Dr. Jack Khalil care a fost numit de curând decan al Institutului Sfântul Ioan Damaschin, Universitatea Balamand, Liban de către Preafericirea Sa Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Răsărit. Mesajul trimis în numele studenților și al profesorilor Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu exprimă de asemenea încrederea că relațiile dintre cele două școli teologice vor primi o nouă dinamică pe viitor (vezi textul întreg aici).

Arhim. Prof. Dr. Jack Khalil s-a născut în anul 1969. După studii de teologie în Balamand (Liban), Tübingen (Germania) și Tesalonic (Grecia), a devenit cadru didactic la Instituttul Teologic din Balamand, din anul acesta având gradul didactic de profesor universitar. A conferențiat și a fost visiting professor în numeroase universități din întreaga lume. Este membru al Comitetului Central și al Comisiei pentru Credință și Constituție din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor. A vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu în repetate rânduri, participând la mai multe conferințe.

Institutul Teologic „Sfântul Ioan Damaschin” a fost înființat în anul 1970 de către vrednicul de pomenire Ignatius IV Hazim, Patriarhul Antiohiei, în vremea în care a fost mitropolit de Lattakia. Este singură școală de teologie ortodoxă răsăriteană de limbă arabă din lume. A stat la baza înființării Universității Balamand din care face parte la ora actuală.

Administrația

melbet скачать