1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
ActualitateAnunțuri StudențiȘtiri și Evenimente

Absolvenții Facultății de Teologie din Sibiu au depus jurământul

By iunie 28, 2019 No Comments

Cei 92 de absolvenți ai cursurilor de licență de anul acesta de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au depus vineri, 28 iunie, jurământul de credință. Ceremonia a avut loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-au aflat decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și cadre didactice de la instituția de învățământ teologic. La ceremonie au participat familiile absolvenților, rudele, apropiați și toți cei care au dorit să le fie alături într-un moment atât de important.

În cuvântul de început, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr i-a felicitat pe absolvenți și a evidențiat importanța acestui moment atât pentru absolvenți, cât și pentru instituția sibiană.

„Este o bucurie pentru profesori de fiecare dată când văd că o nouă generație de absolvenți a finalizat cursurile și pot să plece cu o diplomă care nu este doar o foaie de hârtie, ci este o concretizare a pregătirii teologice pe care, de acum încolo, o vor pune în practică, în slujba Bisericii și în slujba oamenilor. Momentul acesta festiv este în același timp și un moment de mare responsabilitate pentru că, depunând jurământul de fidelitate față de învățătura pe care ați primit-o și față de credința în Mântuitorul Iisus Hristos, vă asumați o mare responabilitate în viață, de care veți da socoteală atunci când Mântuitorul Iisus Hristos ne va cere acest lucru”, a spus părintele decan.

Absolvenții au depus jurământul de credință și fidelitate față de Biserica Ortodoxă cu mâna pe Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie, după ce le-au fost citite numele și li s-au prezentat rezultatele la examenul de licență.

„Slujitori în viața Bisericii”

În cuvântul de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe absolvenți să-și continue studiile teologice, să fie mândri că sunt absolvenții unei prestigioase instituții de învățământ teologic și să slujească Biserica tot restul vieții acolo unde vor activa.

„Toți sunteți chemați acum, pe baza acestui jurământ, să dovediți că sunteți cu adevărat slujitori în viața Bisericii. Veți intra și în ogorul Bisericii, unii sunteți deja preoți. Vom trece prin vremuri grele, pentru că vin din afară ideologii și mentalități secularizante și noi nu prea reacționăm. Apărați învățătura și sfințenia doctrinei Bisericii noastre! (…) Simțiți-vă bine ca licențiați în Teologie! Fiți demni! Mărturisiți oricui vă întreabă ce facultate ați terminat și atunci încrederea pe care o aveți va fi nu doar în favoarea voastră, ci și în folosul Bisericii”, a spus ierarhul.

La finalul ceremoniei, doamna Liliana Jivi, soția regretatului profesor de Istorie Bisericească Universală de la Sibiu, părintele Aurel Jivi, a oferit premii absolvenților cu cele mai bune rezultate la această disciplină de studiu teologic.

Administrația

melbet скачать