1xbet giriş melbet 1xbet зеркало скачать
Noutati Facultate

Depunerea jurământului la Facultatea de Teologie Ortodoxă – 2024

By iunie 28, 2024 No Comments

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, 90 de absolvenţi ai programelor de licenţă şi de master de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au depus vineri, 28 iunie, jurământul de fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă.

Ceremonia depunerii jurământului a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu de un sobor de preoţi şi diaconi condus de decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Oancea, alături de care s-au aflat cadre didactice universitare. La Sfânta Liturghie a participat şi IPS Mitropolit Laurenţiu, fiind prezenţi familiile, rudele şi apropiaţii absolvenţilor, precum şi toţi cei care au venit să participe la un moment de bucurie duhovnicească şi ţinută academică.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de părintele profesor Ioan I. Ică jr, care a accentuat caracterul semnificaţia jurământului în creştinism şi necesitatea unui angajament ferm atunci când se cere dovada unei iubiri autentice.

În cuvântul de binecuvântare şi de felicitare, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat caracterul voluntar al angajamentului pe care absolvenţii urmează să îl facă şi i-a îndemnat să devină slujitori autentici ai Cuvântului dumnezeiesc în comunităţile în care vor trăi.

A urmat apoi ceremonia depunerii jurământului de credinţă şi fidelitate pentru cei 90 de absolvenţi ai programului de licenţă în Teologie Pastorală şi Muzică Religioasă, precum şi ai programelor de masterat.

După acest moment solemn, festivităţile au fost continuate în aula „Mitropolit Ioan Meţianu”, absolvenţii luând parte la cursul final în prezenţa apropiaţilor lor.

 

 

Imagine: Costin Chesnoiu

Administrația

melbet скачать