Actualitate

Teze de doctorat susţinute public la Facultatea de Teologie din Sibiu

By decembrie 18, 2019 No Comments

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc miercuri, 18 decembrie, susţinerea publică a două teze de doctorat. Prima teză prezentată public a fost cea elaborată de Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Lucrarea ierarhului este intitulată „Dimensiunea mistagogică a Săptămânii Sfintelor Pătimiri. Elemente de antropologie duhovnicească” şi a fost scrisă sub coordonarea ştiinţifică a arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr.

A doua teză susţinută public la Sibiu în aceeaşi zi se intitulează „Spiritualitatea jertfei în opera Părintelui Dumitru Stăniloae. Regândirea unui parcurs teologic în receptarea neo-patristică” şi a fost elaborată de Ionuţ Vasile Crişan sub îndrumarea aceluiaşi profesor.

Comisia de evaluare a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi formată din arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr., prof. univ. dr. Mihai Himcinschi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, prof. univ. dr. Ştefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca şi prof. univ. dr. Sebastian Moldovan de la facultatea sibiană.

Ambele teze au fost foarte apreciate de comisie şi de public şi au primit calificativul „Excepţional”. Cei doi candidaţi au fost declaraţi doctori în Teologie după ceremonia depunerii jurământului de credinţă.

Administrația